Wednesday, March 23, 2016

DISC personlighetstest

DISC

DISC personlighetstest är ett av mest ansedda metoderna för att studera människors beteenden. DISC beskrivs med hjälp av beteendestilarna Dominans, Inflytande, Stabil och Analytisk. DISC-analysen fokuserar på det mänskliga beteendet och skapades på 1920-talet av William Marston.Fördelarna är att nu för tiden är det ett DISC test online som gör att du besvarar 28 frågor på svenska på webben. DISC testet tar cirka 10-15 minuter att besvara och kan användas för att analysera en människas styrkor och beteenden. 
Din DISC-profil kan användas för att skapa framgångsrika team i din omgivning. DISC hjälper dig att öka din självkännedom, hur du svarar på omgivningen eller kartlägger de faktorer som driver ditt beteende i exempelvis olika ledarskapssituationer. Med ett Online DISC test kan du se hur ditt anpassande beteende förändras när du är i olika miljöer till exempel på din arbetsplats. På så sätt kan du utveckla dina diskussioner och relationer med arbetskollegor.

DISC-modellen uppmuntrar också till kreativitet och gör att gruppen utvecklas, eftersom man kan möta respektive kollega i dess färg. Det skapar också en ökad förståelse för vilken personlighetsstil som företagets kunder har för köpstil. Genom att identifiera hur kunder agerar i sitt beteende skapar också förutsättningar för att erbjuda en mer skräddasydd produkt eller tjänst, vilket i förlängningen leder till fler affärer och ökad lönsamhet. DISC hjälper med andra ord till både internt på företaget och extern med bolagets kunder. 
DISC personlighetstest är en skickligt och enkelt verktyg för att skapa framgångsrika team, bättre ledare, säljare och administratörer. Nedan är bara av några av de fördelar ett företag kan uppnå genom att göra ett DISC test i organisationen:
* Bättre kundsupport
* Träna i säljarbetet
* Förbättra kommunikationen
* Handskas med konflikt och missnöjen.
* Förbättra bekräftelse och erkännande av enskilda individers olika egenskaper
* Förbättra individuell och organisationens lönsamhet
* Förbättra rekrytering, omplaceringar, befordran och avsked
* Förbättra styra, övervaka och ledning genom DISC-träning
DISC personlighetsprofil används i allmänhet för att utveckla organisationer och dess medarbetare beroende på vilken utmaning som de har. Genom att göra en DISC analys kan chefer bättre vägleda sina medarbetare i dess utveckling och göra detta på ett konstruktivt sätt. 
Viktiga funktioner i DISC-profil rapporten är:
·         En personlig rapport av respondentens nya DISC-stil
·         Insikt om respondentens mest anmärkningsvärda DISC-beteende
·         Detaljerade beskrivning av respondentens anpassade beteende och medvetenhet vilka sysslor som ”tar” energi för denne.
Företrädare i föreningslivet kan också ha stora fördelar med att genomföra en DISC analys. Föreningslivets kraft bygger till stor del på ideella krafter där ledarskapsutbildningen ibland kan vara eftersatt. Föräldrar blir oftast ledare trots att de inte har någon vana av ledarskap eller att leda en grupp människor i den specifika idrotten. Detta i kombination med att utövarna oftast är ungdomar och stort behov av att bli kommunicerade med på rätt sätt. 
Genom att samtliga i laget får reda på sin DISC-profil kan lagmedlemmarna och ledarna bättre kommunicera med varandra och på så sätt bygga ett starkare tag inifrån och ut. En grupp där kommunikationen är väl utvecklad skapar större förutsättningar till att nå framgång på som utanför plan. Det skapar också en roligare vardag där fokus kan vara på att förstärka de positiva prestationerna och egenskaperna istället för att fokusera på varje spelares utvecklingsområden. Spelar på rätt fot som Pia Sundhages bok är namnsatt handlar just om detta d.v.s. att hitta varje spelares positiva egenskap och förstärka den så att det blir ett naturligt beteende och en spetskompetens i laget.

No comments:

Post a Comment